انتهورا لب بر لب کوزه بردم از غایت آز تا زو پرسم واسطه عمر دراز لب بر لب من نهاد و میگفت این راز ؛ می خور که بدین جهان نمآیی باز |
Saturday, October 6, 2007
● مقدمه :
مطالب این سایت با راهنمایی و کمک گرفتن از دوستی عزیز نوشته شده و هدف از تهیه و گردآوری این مطالب , آموزش ساخت شراب به روش سالم و آموزش فرهنگ صحیح نوشیدن مشروب به ایرانیان هست . به همین دلیل استفاده از مطالب و عکس های این سایت برای تمام عموم آزاد و حلاله و هیچ منع و ایراد و اشکال و شبهه شرعی درش نیست و تا دلتون میخواد کپی بردارین و به اسم خودتون و اسامی مختلف پخش کنین !!! هدف , احیای یکی از باستانی ترین هنرهای فراموش شده ایرانیان یعنی شراب سازی به روش های باستانی و تلفیق بین روش های مدرن و سنتی به صورتی بسیار ساده و قابل استفاده برای تمام مردم بوده که با سعی و تلاش و آزمایشات مختلف , این روشها در اختیار شما قرارگرفته تا جلوی اشتباهات فاحش افرادی که در منازل اقدام به تهیه شراب به روشهایی اشتباه و نادرست و گاه مضر میکنن , گرفته بشه . هر کسی شاید بتونه شراب درست کنه ولی اون طعم اصلی و واقعی شراب رو هر کسی نمیتونه بدست بیاره و بقول معروف هم کاری یک فوت کوزه گری هم داره . هنر شراب سازی هنری هست که قدمت اون به بیش از 7000 سال بر میگرده . هنری که ایرانیان بانی اون بودن و اولین ملتی بودن که شراب رو اختراع و به جهانیان معرفی کردن . دلیل ارائه این اطلاعات , نه ترویح شراب خواری و وادار کردن مردم و جوانان به مصرف مشروبات الکلی , بلکه بالا بردن فرهنگ مصرف مشروبات الکلی و همچنین تهیه این مشروبات بصورت خانگی و سالم و بالا بردن سطح استاندارد سلامت مردم هست و امید که هیچ برداشت تجاری ای از این مطالب صورت نگیره . تنها خواهشی از شما بعنوان خواننده این مطالب دارم اینه که از نظر انسانی و وجدانی هرگز و هرگز این اطلاعات رو در راه تجاری تهیه مشروبات الکلی بکار نبرید و فقط و فقط در وحله اول بالا بردن آگاهی خودتون و بعد برای مصرف شخصی خودتون استفاده کنین . کسی اگه مایل به نوشیدن شراب هست , اونو خودش تهیه کنه و خودش مصرف کنه و به قصد تجارت انجامش نده و یا دیگران رو تشویق به نوشیدن مشروبات الکلی نکنه و این هنر ارزشمند رو با سوداگری لکه دار و بد نام نکنه . درست کردن شراب توسط خود شما باعث میشه که هم پی به طعم واقعی شراب ببرین و هم از خطرات احتمالی سوداگران و قاچاقچیان مشروبات الکلی و مشروبات تقلبی در امان بمونین . من بعد از مطالعات زیاد در سایتهای مختلف اینترنتی به این مساله بر خوردم که تمام آموزشهای ساخت شراب در مقدار بالا هست و در مقدار کم آموزش و روشی وجود نداره . از طرفی تمام آموزشها بسیار سطحی و گذرا بوده و بعضی با استفاده از روشهای شیمیایی و یا روشهایی غیر اصولی همراه هستن که علاقمندان در صورت تمایل به ساخت , با اشکالات جدی در تهیه اونها روبرو میشن . توضیحات اغلب گنگ و گذرا هستن و کسانیکه مایل به استفاده از این مطالب هستن , در عمل با مشکلات بزرگی روبرو میشن . بعد از تلاش زیاد و مشورت با دوستانی عزیز , مجموعه ای بسیار کامل رو تهیه کردم که در عین سادگی , بسیار کار آمده بوده و نتایج این تحقیقات و آزمایشات رو در اختیار شما قرار میدم . سعی کردم اولن برای جلوگیری از سوء استفاده های تجاری و دوم برای مصارف شخصی و خاص مثل مصارف دارویی , آموزش ها رو به مقدار کم و با ساده ترین امکانات و کمترین هزینه و به روش های مختلف به شما آموزش بدم مخصوصن روشهایی بسیار قدیمی که شاید این روشها دیگه چندان شناخته شده نیست و کمتر کسی اطلاعی از این روشها داره . شراب هایی با طعم های مختلف و با رنگهایی مختلف و با اثر گذاری های مختلف که هم تهیه اونها شما رو سرگرم میکنه و به شوق میاره و هم باعث رونق گرفتن این هنر و زنده شدنش در نزد ایرانیان میشه . روش های زیادی در تهیه شراب وجود داره که به مرور آموزش میدم . خیلی ها مثل من اهل مشروب نیستن و فقط برای مراسم خاص و مخصوصن بعنوان داروی تقویتی و درمان بیماری ازش استفاده میکنن و مقدار زیاد اصلن مورد نیازشون نیست که تا قبل از این , امکان تهیه شراب در مقدار کم در منزل وجود نداشت . باشد این روش و روشهای دیگه تهیه شراب که جزو هنرهای فراموش شده ما ایرانیان هست , سینه به سینه به فرزندانمون منتقل بشه . شراب نوشیدنی باستانی تمام اقوام بشری بوده و هست و اگر بطور اصولی و صحیح استفاده بشه , نه تنها بد نیست که برای بدن بسیار مفیده و لازمه . درست کردن شراب در مقدار کم یک کار تفریحی و جالب و ساده ست مثل درست کردن مربا یا ترشی که نه خسته کننده ست و نه پر خرج و در عین حال یک نوع همکاری و شناخت از طبیعت و محیط اطرافه. من در اینجا سعی کردم با ابتدایی ترین وسائل و مواد بدور از هر گونه مواد شیمیایی و یا وسائل پر خرج , با وسائلی که در هر خونه ای پیدا میشه و تهیه کردنشون بسیار ارزان و بی دردسره , این ماده رو درست کنم . تمام این روشها آزمایش شده و دقیق هستن . پس اگه شراب شما خوب نشد و یا سرکه شد , مقصر روشهای من نیستن و حتمن جایی از کارتون اشتباه بوده و نکاتی رو فراموش کردین و دوباره با رجوع به متون این سایت و یادداشت های خودتون در حین کار تهیه , روش ها رو مرور و اشکالات رو رفع کنین . قبل از شروع به کار چند نکته رو باید تذکر بدم که بسیار مهم هستن : اگه دفعه اولی هست که میخواهین شراب درست کنین , در ابتدا یک احتمال ضعیف توی ذهتون داشته باشین که شراب شما ممکنه سرکه بشه ولی اگر سرکه شد , که در صدش بسیار کمه , دلسرد و ناراحت نشین . چون شما مبتدی هستین و بار اولتون هست و به همین دلیل هیچ ایرادی نداره شکست بخورین و فقط بیاد داشته باشین هر شکست مقدمه ای برای یک پیروزیه . در ضمن شکست شما هم چندان مهم و سنگین نیست . چون مقدار کمه و ضرری از نظر مالی به شما نمیرسه و فقط تجربه شما بیشتر میشه . پس به خودتون اطمینان داشته باشین و دستورات رو مو به مو انجام بدین . به گفته های اطرافیان و قدیمی ها هم گوش ندین که شراب سرکه میشه و کار شما نیست و تخصص میخواد . با خوندن این مطالب شما متوجه میشین که درست کردن شراب از درست کردن شیرینی یا کیک هم ساده تره ولی با کمی دقت !! شما حتا 2% اگر هم سرکه برداشت کنین سرکه ای بسیار خوش طعم به دست میارین که میتونین در ترشی انداختن ازش استفاده کنین و بسیار طعم ترشی رو مطبوع میکنه و سرکه ای گران قیمت و با ارزش بالا با خاصیت و طبیعی و بسیار مفید به حساب میاد که با سرکه هایی که توی بازار میخرین زمین تا آسمون فرق داره و باید شانس بیارین تمامش رو خالی خالی نخورید . پس اصلن نگرانی به خودتون راه ندین و فقط تجربه اولتون رو با امید یاد گرفتن آغاز کنین . برای تهیه شراب به مواد و وسایلی خاص و ساده نیاز دارین اما اول از همه باید رعایت یکی از اصول اولیه دین اسلام رو بکنین و اون هم چیزی نیست جز نظافت که اگر نظافت رو در هر جزئی از مراحل شراب بکار نبرین احتمالن سرکه برداشت میکنین و دلیل اینکه رعایت نظافت در تهیه شراب اینقدر مهمه و روش تاکید میشه همینه ! همونطور که پیغمبر گفته : النظافة من الایمان . پس اگه آدم تمیزی نیستین و یا سهل انگار هستین و نمیتونین نظافت رو رعایت کنین کلن از درست کردن شراب منصرف بشین چون در اون صورت شما سرکه ساز خوبی هستین نه یک شراب ساز خوب . برای تهیه شراب چندین روش مختلف وجود داره . مثلن شما از ساندیس انگور " با شرایط " میتونین شراب بسازین و یا با استفاده از انگور بی دونه میتونین شراب بسازین . با استفاده از آب انگور یا کنستانتره انگور ( انگور غلیط شده یا شیره انگور ) میتونین شراب بسازین و حتا با استفاده از انگورسفید یا سبز رنگ هم میتونین شراب بسازین . باید بدونین که از آب انواع و اقسام میوه ها و سبزیجات و تقریبن هر نوع نباتی میشه شراب ساخت ولی طعم و مزه هر کدوم خاص خودش میشه و بعضی طعم وحشتناک و بعضی عالی پیدا میکنن و منحصر به فرد . ولی متداول ترین و اصیل ترین نوع ساخت شراب , شراب انگوره که به شراب شیراز معروفه و اصیل ترین و معروف ترین شراب دنیاست و هنوز از نام شیراز در تهیه شراب در کشورهای مختلف جهان استفاده میشه . شما میتونین مقدار زیادی انگور بخرین و انگورها رو مقداری رو شراب کنین و باقی رو بعد از تمیز کردن , شسته نشده و خوشه ای بسته بندی کنین و بذارین داخل فریزر . بعد از امتحان و اولین آزمایش , اگه جواب گرفتین , انگورهای فریزری رو در بیارین و شراب کنین که به مرور روشش رو آموزش میدم . توصیه به فریزری کردن انگور به این دلیل هست که شما برای اولین مرحله شرابتون باید حداقل یکماه صبر کنین تا نتیجه بگیرین و ممکنه فصل انگور شآنی تموم بشه . ولی کلن بدونین که شراب رو میشه در تمام فصول سال درست کرد و از هر انگور و میوه ای شراب گرفت ولی اصالت شراب شیراز رو نداره . مثلن شما از انگور سفید هم میتونین استفاده کنین , ولی شراب سفید یا طلایی بدست میاد چون تانین (Tanin) نداره . همونطور که میدونین پوست انگور قرمز مقدار زیادی تانین داره که باعث سرخ شدن شراب میشه و در بعضی اشخاص باعث گیجی و سر درد میکنه اما شراب سفید این خاصیت رو نداره و به همین دلیل بیشتر محبوب مهمانی ها و مجالس رسمی و مخصوصن خانم هاست . Labels: مقدمه نوشته شده در ساعت 1:06 AM توسط No One
........................................................................................
©
درج
و استفاده و کپی برداری از کلیه
مطالب
برای عموم آزاد می باشد
|
شراب شیراز
شراب های فانتزی
انواع شراب میوه
طرز تهیه شیره انگور Design By Shiva © 2007 |